Update: 'FC Twente loopt deal met Manchester City mis door onhaalbare eisen'

Update: 'FC Twente loopt deal met Manchester City mis door onhaalbare eisen'

03-08-2016 16:58
17

FC Twente doet mogelijk opnieuw zaken met Manchester City. Enes Ünal en Yaw Yeboah werden al gehuurd door de Enschedese club, die nu ook in de markt is voor Bersant Celina.

De Kosovaarse middenvelder mocht een deel van de voorbereiding meedoen van City-manager Pep Guardiola, die hem de rest van het seizoen echter niet nodig heeft. Celina staat daardoor op de nominatie om verhuurd te worden en daar komt Twente in beeld.

De Enschedese club heeft volgens Nettavisen geïnformeerd bij Celina of hij openstaat voor een tijdelijk verblijf in de Eredivisie. De middenvelder lijkt het zelf in elk geval te zien zitten. "Het is precies wat ik op dit moment nodig heb", reageert hij. "Manchester City heeft een overschot aan spelers en blijft kopen. Er is niet dat ik kan doen."

City telde dinsdag nog vijftig miljoen euro neer voor Leroy Sané. Celina: "Ik kan daar net als veel andere talenten niet tegen opboksen." Het is nog niet bekend of Twente hem voor een halfjaar of jaar wil huren. Celina kwam onlangs in actie voor Manchester City in de eerste wedstrijd van Guardiola op de bank, tegen Bayern München.

Update 3/8 16.58: Niets leek een huurtransfer van Bersant Celina naar FC Twente in de weg te staan, maar de deal met Manchester City lijkt afgeketst. Sky Sports meldt woensdag dat Twente niet heeft kunnen voldoen aan de persoonlijke eisen van de middenvelder uit Kosovo.