Bosz heeft Ajax-nieuws: Afwachten, maar ik ga ervan uit dat hij kan spelen

Bosz heeft Ajax-nieuws: "Afwachten, maar ik ga ervan uit dat hij kan spelen"

02-08-2016 18:58
18

Peter Bosz gaat ervan uit dat Riechedly Bazoer fit genoeg is om woensdagavond in actie te komen tegen PAOK Saloniki. In Griekenland wordt de return in de derde voorronde van de Champions Leauge gespeeld.

Ajax traint nog één keer in de aanloop naar het cruciale duel. "We gaan zometeen kijken of Bazoer volledig hersteld is", laat Bosz weten op de persconferentie. "De laatste training is nog wel afwachten, maar ik ga ervan uit dat hij kan spelen. Nemanja Gudelj (vorige week geschorst, red.) kan zéker spelen."

Amin Younes ontbreekt in Griekenland. Bosz: "Deze wedstrijd kwam te vroeg voor Younes. Als we terug zijn in Amsterdam kijken we hoe hij ervoor staat en of hij klaar is voor zondag (seizoensopener tegen Sparta Rotterdam, red.). Het wordt geen kwestie van weken."

De Ajax-trainer ging ook in op de individuele gevallen Jaïro Riedewald en Jasper Cillessen. De één wordt niet meer gebruikt als verdediger maar als middenvelder, de ander ging in de heenwedstrijd tegen PAOK in de fout. "Ik ga Jasper Cillessen gewoon opstellen. Het is een fantastische keeper", aldus Bosz. Over Riedewald: "Riedewald doet het ook uitstekend op het middenveld. Hij geeft mij meerdere opties en daar ben ik blij mee."