AZ in de wachtkamer: Op dit moment is het al twee weken heel stil

AZ in de wachtkamer: "Op dit moment is het al twee weken heel stil"

03-08-2016 07:45
3

AZ rekent er nog altijd op dat Markus Henriksen na 1 september niet meer in Alkmaar speelt. Of de Noorse middenvelder naar het geïnteresseerde Torino vertrekt, is echter de vraag. De Serie A-club heeft al weken niets meer van zich laten horen. 

"Op dit moment is het al twee weken heel stil rond Markus. Ook van Torino hebben we niks meer gehoord. Maar die jongen heeft zelf aangegeven graag te willen vertrekken, dus we wachten af", vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts aan Voetbal International. 

Torino meldde zich in juli in Alkmaar om te onderhandelen over een transfer van de 23-jarige Henriksen. Omdat het contract van de international over een jaar afloopt, is de nummer vier van de Eredivisie bereid om mee te werken aan een transfer.

Als Henriksen uiteindelijk inderdaad vertrekt uit het AFAS Stadion, gaat AZ volgens Huiberts geen directe vervanger halen. Mats Seuntjens werd deze zomer gecontracteerd en ook Joris van Overeem kan op de plek van Henriksen uit de voeten. "Daarbij is Jeremy Helmer doorgeschoven vanuit de opleiding, zodat we het eventuele vertrek van Markus op die manier al hebben opgevangen."