Blind enthousiast: 'Hij is sterk vooruit gegaan door die transfer te maken'

Blind enthousiast: 'Hij is sterk vooruit gegaan door die transfer te maken'

03-08-2016 09:52
11

Danny Blind vindt dat Quincy Promes zich uitstekend ontwikkeld heeft in dienst van Spartak Moskou. De bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat de aanvaller er goed aan heeft gedaan om twee jaar geleden voor de Russische competitie te kiezen. 

"Een voorbeeld van hoe een speler een enorme ontwikkeling kan doormaken, is Promes. Vergis je niet in de Russische competitie, die is na Engeland, Spanje en Duitsland een van de beste competitie", vertelt Blind in een interview met De Voetbaltrainer.

"Hij speelt daar zware wedstrijden, onder soms moeilijke omstandigheden, en wordt met verschillende speelwijzes geconfronteerd. Hij maakt vaak de goede keuzes", vervolgt de bondscoach. "Promes is een speler die aantoonbaar sterk vooruit is gegaan door deze transfer te maken."

"Maar je ziet ook dat nog maar weinig van onze spelers in staat zijn  een transfer naar een topploeg te maken", besluit Blind. Promes (24) maakte twee jaar geleden de stap van FC Twente naar Spartak. Afgelopen seizoen werd de dribbelaar topscorer van zijn club.