'Deens avontuur definitief voor Van der Vaart: mondeling akkoord over contract'

'Deens avontuur definitief voor Van der Vaart: mondeling akkoord over contract'

03-08-2016 10:08
15

Rafael van der Vaart zet zo goed als zeker zijn loopbaan voort in Denemarken. Voetbal International meldt woensdagochtend dat de 33-jarige middenvelder met FC Mydtjylland een mondeling akkoord heeft bereikt over een tweejarig contract. 

De afgelopen dagen werd reeds bekend dat Van der Vaart in gesprek was met Mydtjylland over een mogelijke samenwerking. Bij zijn huidige werkgever Real Betis ligt de voormalig speler van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid nog twee jaar vast. In Sevilla heeft Van der Vaart echter geen toekomst meer. Deze zomer kreeg hij dan ook toestemming van de Spaanse club om een nieuw onderkomen te vinden. 

Dat wordt dus hoogstwaarschijnlijk Mydtjylland, dat in 2015 voor de eerste keer kampioen van Denemarken werd en afgelopen seizoen op de derde plek in de competitie eindigde. Afgelopen weekend zat Van der Vaart op de tribune bij een duel van Mydtjylland. De vraag is nu of de Deense club een transfersom moet betalen aan Betis óf dat de Spanjaarden de linkspoot een transfervrij vertrek gunnen