Mihaylov, Van Anholt, Emanuelson en Boerrigter

Transfervrij elftal: deze spelers met Eredivisie-ervaring zoeken een club

Transfervrij elftal: deze spelers met Eredivisie-ervaring zoeken een club

03-08-2016 14:30
30

Geld, glamour, gigantische transferbedragen - websites en kranten staan er elke dag vol mee. Het betaald voetbal kent echter ook een schaduwzijde: steeds meer profvoetballers komen zonder club te zitten. VoetbalPrimeur stelde een selectie samen van spelers met Eredivisie-ervaring die op dit moment nog naar onderdak zoeken. 

Nikolay Mihaylov (28)
Kampioen met FC Twente en daarna lag de wereld aan zijn voeten - althans, dat dacht Nikolay Mihaylov. De Bulgaarse vedette mislukte bij Hellas Verona (Italië) en Mersin İdmanyurdu (Turkije) en zit inmiddels al ruim zeven maanden zonder club. 

Pelé van Anholt (25) 
In januari 2015 lonkte voor Pelé van Anholt nog een transfer naar de Nederlandse top. Feyenoord had concrete interesse in de vleugelverdediger van sc Heerenveen. Hoe anders staat de wereld er anderhalf jaar later voor. Zijn contract in Friesland liep op 1 juli af. Nog niemand heeft toegehapt. 

Gianni Zuiverloon (29)
Hij wilde deze zomer graag 'een klappertje' maken en daarom vertrok Gianni Zuiverloon transfervrij bij ADO Den Haag. Met het CV van de verdediger - Feyenoord, Heerenveen, West Bromwich Albion, Real Mallorca - is weinig mis. Voorlopig zit de rechtspoot echter werkloos thuis. 

https://gyazo.com/c23ceb16376efbf471467bdc819d41ca

Edson Braafheid (33)
Hij is inmiddels al 33 jaar, maar het lichaam van Edson Braafheid kan vast nog wel een jaar of twee á drie mee. Zoveel wedstrijden speelde de linksbenige verdediger de afgelopen seizoen namelijk niet bij onder meer Bayern München, Celtic, Hoffenheim en SS Lazio. In afwachting van een nieuwe club traint Braafheid momenteel bij FC Utrecht. 

Robbert Schilder (30)
In Enschede leek Robbert Schilder stilaan tot de huisraad te behoren. Deze zomer kwam er echter een einde aan de samenwerking tussen FC Twente en de voormalig speler van Ajax en NAC Breda. Geïnteresseerde ploegen opgelet: Schilder wil bij zijn nieuwe club liever geen linksback meer spelen. Een plekje op het middenveld geniet zijn voorkeur. Dat u het weet. 

Hicham Faik (24)
Roda JC had Hicham Faik niet meer nodig en dus zit de vrijetrappenspecialist sinds 1 juli zonder club. Tijdens zijn debuutseizoen in de Eredivisie deed de middenvelder het eigenlijk best aardig, met 27 duels en drie doelpunten. Komt dus vast nog wel ergens aan de bak in Nederland. 

https://gyazo.com/d476756f661b2048baf37f2df93d16fb

Urby Emanuelson (30)
Op de bank bij AC Milan, op de bank bij AS Roma, degraderen met Hellas Verona. Zestienvoudig Oranje-international Urby Emanuelson zal niet met veel plezier terugkijken op de laatste vijf jaar van zijn loopbaan. Wat nu voor de inmiddels dertigjarige linkspoot? Terug naar Nederland of toch weer een buitenlands avontuur? 

Barry Maguire (26)
Barry Maguire brak tien jaar geleden door bij FC Den Bosch en had daarna de clubs voor het uitkiezen. Het werd FC Utrecht voor de tiener. In stadion Galgenwaard brak de voormalig jeugdinternational nooit écht door. Zijn laatste avontuur, bij het Noorse Sarpsborg 08 FF, was ook weinig succesvol. Nu zit Maguire op een belletje te wachten. 

Cas Peters (23)
Cas Peters en een nieuwe club vinden, dat is niet de meest gelukkige combinatie gebleken. Het Portugese CD Nacional dumpte hem een jaar geleden al na een paar weken en nu, na zijn vertrek bij het gedegradeerde De Graafschap, heeft de aanvaller nog geen onderdak weten te vinden. In het seizoen 2014/15 was Peters nog goed voor 23 treffers in de Jupiler League namens FC Emmen. 

https://gyazo.com/89fe5da33eb3a41a492db18ef667ddc7

Wesley Verhoek (29)
De man die heimwee kreeg nadat ADO Den Haag hem aan FC Twente had verkocht en drie jaar later vervolgens doodleuk aan de slag ging in India: Wesley Verhoek, rechtsbuiten van beroep. Na verre avonturen in Enschede, Rotterdam, Deventer en Poona zit hij inmiddels zonder werkgever. 

Derk Boerrigter (29)
Sinds april 2016 zijn Celtic en Derk Boerrigter van elkaar verlost. In augustus 2014 (!) speelde de voormalig linksbuiten van PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Ajax zijn laatste officiële duel. Zou hij nog te porren zijn om aan de slag te gaan op de Nederlandse velden? 

Op de bank: Nick Hengelman, Henk Dijkhuizen, Giliano Wijnaldum, Frank van der Struijk, Nicky Kuiper, Ricky van Haaren, Niels Vorthoren, Cihat Celik, Julian Jenner, Joey Godee, Jeffrey Sarpong, Furdjel Narsingh en Denys Oliynyk