De keuze bij Feyenoord is reuze: het basis- én schaduwelftal van Gio

De keuze bij Feyenoord is reuze: het basis- én schaduwelftal van Gio

03-08-2016 17:30
15

Als Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zich over één ding dit seizoen geen zorgen hoeft te maken, is het over zijn opties om een elftal samen te stellen. Bij de Rotterdammers is deze competitie elke positie uitstekend dubbelbezet. VoetbalPrimeur zet het basis- én schaduwelftal van Feyenoord op een rij.

De komst van Watford-huurling Steven Berghuis heeft ervoor gezorgd dat de selectie van Feyenoord, zolang er geen buitenkansjes zoals Edison Flores zich voordoen en niemand vertrekt, rond is. Met slechts drie versterkingen (Nicolai Jörgensen, Brad Jones en Berghuis) en geen belangrijke vertrekkers maken de Rotterdammers een rustige maar efficiënte transferperiode door. Onderbezette posities worden versterkt, terwijl de belangrijkste spelers behouden worden.

Wedden

Meer odds

De basisopstelling konden we afgelopen zondag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal al grotendeels zien bij Feyenoord. Alleen Berghuis was er nog niet bij en zal normaal gesproken de rol van Jens Toornstra als rechtsbuiten op zich nemen. Dirk Kuyt duikt dit seizoen op in een verrassende rol achter diepe spits en nieuwkomer Jörgensen.

Een andere opvallende verschijning is die van Miquel Nelom op de linksbackpositie. Hij profiteert van de afwezigheid van de geblesseerde Sven van Beek, waardoor Terence Kongolo naar het centrum is verschoven. Brad Jones, gehaald vanwege de zware blessures van Kenneth Vermeer en Warner Hahn, heeft zijn debuut voor Feyenoord nog niet gemaakt, maar zal indien fit hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgen boven Pär Hansson.

De kracht van Feyenoord dit seizoen zit hem ook op de bank. Met spelers als Renato Tapia, Marko Vejinovic, Jens Toornstra, Michiel Kramer, Sven van Beek en Jan-Arie van der Heijden heeft Van Bronckhorst komend seizoen uitstekende opties achter de hand. Van Beek kan zowel op de rechtsbackpositie als in het centrum uit de voeten en zal daarom bij een blessure van Kongolo, Botteghin óf Karsdorp ingezet kunnen worden. Met Jan-Arie van der Heijden en Wessel Dammers heeft Feyenoord nog een goede vierde en vijfde optie en op de linksbackpositie kan Lucas Woudenberg gewoon inschuiven.

Met Tapia, Gustafson, Vejinovic én Toornstra (ook inzetbaar als rechtsbuiten) heeft Van Bronckhorst opties te over op het middenveld, met ook nog eens Bart Nieuwkoop en Emil Hansson daarachter. Kramer is de logische vervanger van Jörgensen en alleen achter de naam van Basaçikoglu lijkt voor komend seizoen nog een vraagteken te staan. Bij een vertrek van de buitenspeler kan Feyenoord mogelijk werk maken van de komst van Flores.