Petrovic wijst nieuwe ADO-aanvoerder aan: Dat maakt mij wel erg trots

Petrovic wijst nieuwe ADO-aanvoerder aan: "Dat maakt mij wel erg trots"

03-08-2016 16:40

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic heeft drie dagen voor de competitiestart een nieuwe aanvoerder aangewezen. Aaron Meijers draagt komend seizoen de band.

Meijers is één van de langstdienende spelers in Den Haag. In 2012 kwam hij over van RKC Waalwijk en daarvoor speelde 28-jarige linksback bij FC Volendam. Edouard Duplan is de nieuwe reserve-captain, terwijl Tommie Beugelsdijk de nummer drie van Petrovic is. De vertrokken Thomas Kristensen was vorig seizoen aanvoerder van ADO.

De keuze van Petrovic komt voor Meijers niet uit de lucht vallen. "Ik was vorig seizoen al tweede aanvoerder achter Thomas Kristensen. Maar in het veld droeg ik al vaak de band en ook tijdens de voorbereiding op dit seizoen", reageert hij op de clubsite.

"Maar dat neemt niet weg dat ik vanaf nu de echte aanvoerder van ADO Den Haag ben en dat maakt mij wel erg trots en ik zie het als een grote eer. De band zorgt niet voor extra druk. Ik weet wat het inhoudt en ik kan het aan", aldus Meijers, die bijval krijgt van Petrovic. "Ik heb groot vertrouwen in Aaron en dat geldt voor de hele spelersgroep."