Spelersrapport: Westermann zakt volledig door het ijs, Klaassen de grote man

Spelersrapport: Westermann zakt volledig door het ijs, Klaassen de grote man

04-08-2016 00:00
73

Ajax heeft op miraculeuze wijze de play-offs van de Champions League bereikt. Davy Klaassen was de grote man. VoetbalPrimeur komt met de keiharde cijfers.

Jasper Cillessen – 6: Liet in de eerste helft zien weinig geleerd te hebben van zijn fouten van vorige week. Kwam niet uit bij een scherpe voorzet en zijn passing was ronduit slecht. Was met een goede redding wel belangrijk.

Joël Veltman - 6: Absoluut niet de Veltman die we gewend zijn. Aan de bal niet sterk, speelde absoluut niet foutloos.

Heiko Westermann – 3,5: Ging een aantal keer verschrikkelijk de fout in, onder meer bij de 1-0. Veel tikkies terug. Al met al een draak van een wedstrijd van de Duitser.

Nick Viergever - 6: Werd in de zestien neergetrokken waarna Ajax een penalty kreeg. Die werd door Klaassen benut. Ajax kon het ook met drie centrale verdedigers bij vlagen niet bolwerken.

Kenny Tete – 5,5: Speelde geen goede wedstrijd, maar dat valt hem nauwelijks kwalijk te nemen. Werd door Peter Bosz op een positie gezet waar hij niet hoort te spelen.

Nemanja Gudelj - 5: Nam de vrije trap waar de penalty van Ajax uit voortkwam. Verder was de middenvelder onzichtbaar.

Davy Klaassen - 8: Klaassen speelde geen goede wedstrijd, maar als je met twee doelpunten de overwinning binnensleept ben je een grote. Hij was onmisbaar.

Jairo Riedewald – 5: Riedewald was geen schim van de Riedewald van vorige week. Geen gevaar van hem en ook geen splijtende passes. Kortom: teleurstellend!

Mitchell Dijks - 4,5: De voorzetten van Dijks waren gewoon niet goed genoeg. Zeker in deze formatie moeten die voorzetten veel beter. 

Kasper Dolberg - 6: Kon zich in de return niet onderscheiden, maar was zeker niet de slechtste Ajacied vandaag. Werd na ruim een uur vervangen door Anwar El Ghazi.

Mateo Cassierra - 6: De zomeraanwinst kon, evenals Dolberg, niet de doorbraak forceren. Moet zijn draai nog vinden.

Wissels:
Anwar El Ghazi - 5,5: El Ghazi bracht niet meer dan Dolberg deed en dus geen succesvolle invalbeurt voor de buitenspeler.