Heet, maar geen heksenketel voor AZ: Over deze wegen is dat niet aan te raden

Heet, maar geen heksenketel voor AZ: "Over deze wegen is dat niet aan te raden"

03-08-2016 23:51
8

AZ-trainer John van den Brom maakt zich met zijn ploeg op voor een hete wedstrijd tegen Giannina in de Europa League. De temperaturen rijzen de pan uit in Atromitos, waar de return donderdag wordt afgewerkt.

"Maar wij vinden het weer juist lekker hier. Net als in ons trainingskamp in Garderen. En bovendien: we spelen in de avond, dan is de zon al bijna onder", zegt Van den Brom via de officiële kanalen van AZ. Of het gaat spoken bij de wedstrijd durft de coach niet te zeggen. Giannina speelt ver weg van zijn thuisbasis, omdat die niet geschikt is voor Europees voetbal.

"Een uur of vijf, zes rijden en over deze wegen is dat niet aan te raden. Dat is jammer voor ze", vindt Van den Brom. "Ik weet dus niet in wat voor atmosfeer we terecht komen. We zullen het zien; we laten ons verrassen. Maar goed: het liefst speel ik in een heksenketel, dat is voor alle jongens een mooie ervaring."

Een opvallend selectielid in Griekenland is talent Guus Til. "Er is een aantal jongens dat vanuit de jeugd op de deur klopt, en Guus is er daar één van. Hij is goed aangehaakt na het geblesseerd wegvallen van Ben Rienstra. Ik ben nooit bang om zulke jongens mee te nemen en in te brengen. Het is leuk voor Guus, hij heeft het verdiend." AZ won de eerste wedstrijd in Alkmaar met 1-0.