Vlaar is 'extreem': Fuck, jullie gaan mij er echt niet afpoetsen

Vlaar is 'extreem': "Fuck, jullie gaan mij er echt niet afpoetsen"

04-08-2016 09:17
19

Ron Vlaar leeft voor het voetbal. De centrale verdediger van AZ geeft alles om topfit aan een wedstrijd te beginnen. Hij traint onder meer met judoka's om zijn grenzen te verleggen.

"Ik ben extreem in hoe ik mijn sport benader", zegt Vlaar tegen de Volkskrant. "Twee keer in de week rijd ik naar mijn personal trainer Hans Kroon in Rotterdam. Het ruikt er naar topsport. Ik train er met basketballers en judoka's. Zij geven pas echt gas. Dan denk ik: fuck, jullie gaan mij er echt niet afpoetsen. Krachttraining is mentale training. Stop je als je moe bent of ga je door?"

Een van de hoogtepunten van de carrière van Vlaar is het WK 2014, waar hij met Nederland een zeer sterk toernooi speelde. "Ik heb toen bewust naar het WK 2014 toegewerkt. In Brazilië moest ik topfit en in bloedvorm zijn. Ik voetbalde bij Aston Villa, woonde op mezelf in Engeland. Ik heb geleefd als een monnik. Het was een zware periode, we verloren veel wedstrijden. Maar ik had een hoger doel: het WK", aldus Vlaar. Na het toernooi in Brazilië raakte de transfervrije Vlaar geblesseerd.