AZ kent geen grote problemen en zet stap naar poulefase Europa League

04-08-2016 20:52
28

Zonder al te grote problemen heeft AZ de laatste kwalificatieronde van de Europa League gehaald. De Alkmaarders waren met 1-2 te sterk voor het Griekse PAS Giannina. Na de zege (1-0) in het eigen AFAS Stadion was dat ruim voldoende.

Het was wel even schrikken voor AZ. Binnen tien minuten kwam PAS Giannina zomaar op voorsprong. Daarbij ging doelman Sergio Rochet gruwelijk in de fout. Hij liet in de korte hoek een simpele kopbal van Pedro Conde glippen. Maar nog voor de theepauze stelde AZ orde op zaken.

De eerste mogelijkheid voor AZ voor de Griekse goal leverde meteen een doelpunt op. Na goed voorbereidend werk van Derrick Luckassen en Alireza Jahanbakhsh was Dabney dos Santos het eindstation. Het verzet van de Grieken was helemaal gebroken toen de in vorm verkerende Luckassen, die in Alkmaar ook al scoorde, niet veel later ook raak schoot.

AZ en PAS Giannina vonden het in de tweede helft wel prima. De ploeg van John van de Brom kreeg na rust de ruimte, maar deed daar te weinig mee. De tegenstander was niet meer bij machte om iets terug te doen, waardoor AZ een stap dichter bij de poulefase van de Europa League is gekomen.