Transfergekte bij Sevilla: Europa League-winnaar strikt negende versterking

Transfergekte bij Sevilla: Europa League-winnaar strikt negende versterking

04-08-2016 21:37
4

Sevilla heeft wéér toegeslagen op de transfermarkt. De winnaar van de Europa League heeft met Gabriel Mercado de negende zomerse aanwinst binnen.

De 29-jarige rechtsback komt over van het Argentijnse River Plate. Mercado heeft een driejarig contract ondertekend, meldt Sevilla via de officiële kanalen. Voor de Argentijn is het zijn eerste avontuur buiten zijn vaderland. Eerder kwam hij ook uit voor Estudiantes en Racing Club. Onlangs was de Sevilla-aanwinst als basisspeler van Argentinië actief op de Copa America.

Sevilla is deze zomer bijzonder actief op de transfermarkt. Eerder werden Franco Vazquez (Palermo), Joaquin Correa (Sampdoria), Ganso (Sao Paulo), Wissam Ben Yedder (Toulouse), Hiroshi Kiyotake (Hannover 96) en Pablo Sarabia (Getafe) gekocht. Daarnaast huren de Spanjaarden Luciano Vietto en Matias Kranevitter van Atletico Madrid.

De houder van de Europa League moest ook wel aan de slag, omdat onder meer sterkhouders Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain), Coke (Schalke 04) en Ever Banega (Internazionale) zijn vertrokken.