Brands trok routinier over de streep: 'Hij belde me op het juiste moment'

Brands trok routinier over de streep: 'Hij belde me op het juiste moment'

05-08-2016 11:43
3

Marcel Brands, technisch manager van PSV, heeft zomeraanwinst Daniel Schwaab op exact het juiste moment gepolst voor een transfer naar Eindhoven. De ervaren verdediger kon transfervrij vertrekken bij het gedegradeerde VfB Stuttgart. Bij PSV is hij de opvolger van Jeffrey Bruma. 

"Brands heeft me lang gevolgd. Mijn contract liep af in Stuttgart, hij belde. Of ik het zag zitten. Op het juiste moment. Toen ik er zo over nadacht, leek me het zeer interessant. Ik ben eerst naar Eindhoven gegaan om een gevoel te krijgen bij PSV en de stad. PSV heeft vorig jaar een uitstekende indruk gemaakt in de Champions League-duels met Vfl Wolfsburg, maar ik wilde wel eerst alles met eigen ogen zien", vertelt de 27-jarige Duitser aan Voetbal International.

"Nederland kende ik nog niet, zelfs niet van een vakantie aan de Noordzee. Brands gaf uitleg over de speelwijze en de visie van de trainer. Nu heb ik de goede leeftijd om het eens in het buitenland te proberen. Want tot dusverre voetbalde ik alleen in Duitsland." Schwaab speelde naast Stuttgart ook voor Bayer Leverkusen en SC Freiburg.