Treurnis bij Ajax: 'Natuurlijk waren wij onaangenaam verrast over dit voornemen'

Treurnis bij Ajax: 'Natuurlijk waren wij onaangenaam verrast over dit voornemen'

Gepubliceerd: zaterdag 6 augustus 2016 om 15:40za 06-08-2016 om 15:40

Ajax komt met een eigen lidmaatschapskaart, meldt Het Parool. Daarmee wordt de Supportersvereniging Ajax (SVA) ontmanteld. De SVA verstrekt de Club Card, de belangrijkste reden van het bestaan van de SVA.

Met de Club Card kunnen Ajacieden losse kaartjes kopen, voorrang krijgen bij belangrijke wedstrijden en korting krijgen op fanartikelen. Omdat een gedeelte van de supporters geen seizoenskaart wil. maar af en toe een wedstrijd wil bezoeken, zijn zij lid van de SVA. Bovendien is de supportersvereniging een belangrijke spreekbuis.In Het Parool erkent een woordvoerder dat Ajax bezig is met een eigen lidmaatschapskaart. "We willen de handen vrijhouden om het zelf te doen, maar we zijn in overleg om te zien welke rol de SVA kan krijgen."

De SVA reageert via AjaxLife.'We betreuren dat het voornemen van Ajax in dit stadium al naar buiten is gekomen', begint het statement. 'Natuurlijk waren wij onaangenaam verrast over dit voornemen. Momenteel zijn wij in goed gesprek met de directie van Ajax over hoe nu verder. Wij bestaan in mei 25 jaar en hebben in al die jaren een grote fanschare (96.000 leden op 30 juni 2016) weten op te bouwen; daar kan niet zomaar aan voorbij worden gegaan.

''In elk geval verandert er niets dit seizoen, en zullen wij onze leden bieden wat ze van ons gewend zijn. De gesprekken met Ajax gaan uitwijzen hoe de toekomst eruit zal zien en of de supporters daar beter van worden. Op dit moment is het nog te prematuur daarover verdere uitspraken te doen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws