Oranje-spits legt 'Ajax-flirt' uit: 'Ik heb gezegd: ja, het is een mooie club'

Oranje-spits legt 'Ajax-flirt' uit: 'Ik heb gezegd: ja, het is een mooie club'

06-08-2016 15:53
9

Wat Klaas-Jan Huntelaar betreft was een terugkeer naar Ajax deze zomer nooit écht aan de orde. De 32-jarige spits van Schalke 04 doet zijn verhaal in gesprek met de Duitse krant Der Westen. 

"Voor mij was het geen flirt. Een journalist had mij gevraagd of Ajax een mooie club is. Ik heb gezegd: ja, ik heb daar gespeeld en het is een mooie club. Daaruit is een verhaal gekomen dat ik naar Ajax wilde overstappen. Maar ik ben nog niet klaar bij Schalke", verklaart de goalgetter. Volgens diverse media was Huntelaar een belangrijke kandidaat om terug te keren naar Amsterdam, waar hij tussen 2006 en 2008 ook al speelde.

Voorlopig blijft de Oranje-international dus bij Schalke. Hij is benieuwd naar de plannen van de nieuwe trainer, Markus Weinzierl. "Met een nieuwe trainer komen ook altijd weer nieuwe ideeën. Nu is de verandering groter, omdat er ook een nieuwe technisch manager is. Dus je kan het dit keer niet een op een met andere jaren vergelijken."

De verrichtingen van Schalke op de transfermarkt bevallen Huntelaar prima. "We zijn spelers kwijtgeraakt, maar we hebben ook veel kwaliteit gehaald. We hebben nu al een zeer goede spelersgroep. Het is natuurlijk geen geheim dat er waarschijnlijk nog iets komt."

Lees ook: 'Ajax genoemd in het contract van Huntelaar: club kan als enige 'gratis' toeslaan'