'Geweldige' herinneringen Schaars: 'Jaar daarvoor hadden we dat fiasco'

'Geweldige' herinneringen Schaars: 'Jaar daarvoor hadden we dat fiasco'

06-08-2016 17:22
5

Voor Stijn Schaars is zijn officiële debuut in het shirt van sc Heerenveen extra bijzonder. Zaterdagavond neemt de van PSV overgekomen routinier het met de Friese formatie op tegen AZ. Met die club werd hij zeven jaar geleden kampioen van Nederland. 

Op de website van de Alkmaarders haalt de 32-jarige Schaars herinneringen op. "Het kampioenschap was geweldig. We kwamen toen uit een lastig seizoen en het jaar daarvoor hadden we het fiasco, uit bij Excelsior. We verloren de eerste twee competitiewedstrijden, maar vervolgens wonnen we er 23 en werden we glansrijk kampioen. Het moment dat ik de schaal in ontvangst mocht nemen, was heel mooi. Ik had er toen vijf jaar opzitten bij AZ en als je dan kampioen kunt worden bij de club die je zoveel gegeven heeft, dan wil je ook iets terug doen."

Wedden

Meer odds

Wat de linkspoot dit seizoen verwacht van Heerenveen? "We hebben veel enthousiasme en daar begint het mee. Als groep zijn we leergierig. Dat zijn ingrediënten waar je wat mee kunt. Natuurlijk moeten we nog groeien en zal het niet elke wedstrijd goed zijn, maar als de intensiteit en het idee goed zijn, kunnen we denk ik voor een verrassing zorgen. In AZ treffen we gelijk een ploeg die heel stabiel is de laatste jaren en daar willen we ons graag aan spiegelen. We weten niet hoever we nu zijn, maar dat is juist het mooie van sport: de uitdaging."