'Guardiola meldt zich bij Barça voor toptransfer: Koeman profiteert mogelijk mee'

'Guardiola meldt zich bij Barça voor toptransfer: Koeman profiteert mogelijk mee'

07-08-2016 08:51
5

De kersverse Manchester City-manager Pep Guardiola gaat voor een schokkende transfer, als we The Daily Express mogen geloven. De oefenmeester wil Marc-Andre ter Stegen wegkapen bij FC Barcelona als vervanger voor eerste doelman Joe Hart.

De Engelse goalie maakt geregeld een slippertje, waaronder op het voorbije EK in Frankrijk. Guardiola zou er niet gerust op zijn en wil Ter Stegen nu naar Manchester halen. Daarvoor moet de Spanjaard zakendoen met zijn voormalige club FC Barcelona, waar Ter Stegen nu op de loonlijst staat.

De Duitse doelman wordt al sinds eind vorig seizoen gevolgd door Guardiola, die weet dat de 24-jarige Ter Stegen niet blij is met zijn reserverol bij Barcelona. De Catalanen vragen desondanks een bijzonder hoge transfersom voor de keeper, die voor gelimiteerde transfersom van 79 miljoen euro weg mag. Barça wil geen water bij de wijn doen en verlangt het betreffende bedrag van City.

Overigens is het goed mogelijk dat Hart wordt verkocht, zo stelt de boulevardkrant. Ronald Koeman en Everton zouden in de race zijn voor zijn handtekening.