Ongeloof door gemiste transferkans voor Eredivisie-top: 'Zo'n speler missen we'

Ongeloof door gemiste transferkans voor Eredivisie-top: 'Zo'n speler missen we'

07-08-2016 10:37
4

Timo Letschert gaat niet aan de slag in de Nederlandse top. De centrale verdediger trok afgelopen week naar het Italiaanse Sassuolo. Wilco van Schaik, directeur van Utrecht, denkt dat Letschert echter ook een prima speler voor de Nederlandse topclubs zou zijn.

"Waarom de Eredivisie-top hem niet heeft gehaald? Dat zou je aan de topclubs moeten vragen. Ik denk dat ze niet overtuigd zijn", aldus Van Schaik bij De Tafel van Kees. "Maar zo'n speler missen we juist in Nederland, eentje met een winnaarsmentaliteit. Hij heeft bij ons 24 uur per dag getraind, ging 's avonds om 19.00 uur naar huis. Hij heeft het dus helemaal zelf gedaan."

Wedden

Meer odds

"Eigenlijk had Letschert nog twee of drie jaar in de Nederlandse competitie moeten spelen", denkt de directeur. "Hij zit echt op het goede spoor en is een geweldige prof geworden. Dat was hij overigens niet." Utrecht beurde miljoenen voor de mandekker. "We praten niet over bedragen, maar zeg miljoenen. Deze transfer hadden we echt nodig, dan zijn we niet genoodzaakt om meer te verkopen."

Roda JC ontvangt ook nog een mooi bedrag voor Letschert. "Maar wij hebben hem destijds voor twee ton gekocht", jubelt Van Schaik tot slot.