Mourinho 'vernedert' Mata bij United: 'Ik moest wel, ik kon niet anders'

Mourinho 'vernedert' Mata bij United: 'Ik moest wel, ik kon niet anders'

08-08-2016 10:12
21

Manchester United begon het seizoen in Engeland zondag met de winst van de Community Shield (2-1 tegen Leicester City). Juan Mata deelde echter niet in de feestvreugde, na zijn wissel in de slotfase.

In principe niets bijzonders, want Mata wordt wel vaker gewisseld. De Spanjaard stond echter nog geen half uur in het veld, nadat hij in de 63e minuut was ingebracht voor doelpuntenmaker Jesse Lingard. José Mourinho heeft een opvallende verklaring voor de wissel.

"Ik moest wel, want Mata is de kleinste speler van het veld. Ik verwachtte in de blessuretijd veel lange ballen van Leicester. Ik kon niet anders", reageert de United-manager tegen de BBC.

In Engeland wordt schande gesproken van de wissel. Danny Murphy, als analist aanwezig in de studio, noemt het 'beschamend'. "Dat kun je niet doen, tenzij je een boodschap af wilt geven", aldus de oud-voetballer. "Ze hebben een geschiedenis bij Chelsea (Mourinho verkocht Mata aan United, red.), dus dit is vreemd. Mourinho heeft Mata voor het oog van alle fans voor schut gezet."