Makkelie gebeten hond: 'We hebben het in de kleedkamer heel vaak teruggezien'

08-08-2016 12:32
40

Danny Makkelie kreeg zondag na de competitiewedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen een hand van John van den Brom, maar heel hartelijk was die niet. De trainer van de Alkmaarders voelt zich bestolen.

Dat liet Van den Brom meteen na de eerste wedstrijd van het seizoen weten. "Het is frustrerend voor mij en de spelers", zei hij. Makkelie en zijn assistenten ging in de fout bij de 'winnende' goal van Derrick Luckassen in blessuretijd. Fred Friday zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan, waarna de treffer werd afgekeurd.

"We hebben het net in de kleedkamer heel vaak teruggezien", reageert Makkelie in De Telegraaf. "Op basis van de beelden kan ik niet zeggen dat Hessel (Steegstra, zijn assistent, red.) er helemaal naast zit. Ik vind het een lastige, discutabele situatie."

Het afgekeurde doelpunt was niet de enige reden waarom AZ boos was op het arbitrale trio. In de eerste helft kreeg Wout Weghorst geen penalty, terwijl hij opzichtig naar de grond werd getrokken. Het duel tussen AZ en Heerenveen in Alkmaar eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel.