Update: 'De Boer neemt in totaal vier Nederlanders mee naar Internazionale'

Update: 'De Boer neemt in totaal vier Nederlanders mee naar Internazionale'

08-08-2016 14:58
44

Officieel is het nog niet, maar Frank de Boer wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de maandag vertrokken Roberto Mancini bij Internazionale. Hij is maandag druk bezig met het formeren van zijn technische staf.

Het staat vast dat Orlando Trustfull in het kielzog van De Boer naar Inter vertrekt. De twee werkten vorig seizoen samen bij Ajax en dat beviel van beide kanten. Trustfull verklaarde zich bovendien solidair toen De Boer zijn contract inleverde in Amsterdam.

Trustfull is echter niet de enige Nederlander die mee kan met De Boer. Het Algemeen Dagblad schrijft maandag dat Michel Kreek op de nominatie staat voor een rol als zijn rechterhand. De oud-verdediger van Ajax (45) is op dit moment hoofd opleidingen bij Almere City FC. Kreek spreekt een woordje Italiaans door zijn verleden bij Padova en Perugia.

Naast Trustfull en Kreek hoopt De Boer ook nog een inspanningsfysioloog en een video-analist mee te nemen. De Boer wordt hoogstwaarschijnlijk dinsdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Inter. In Milaan ligt een driejarig contract voor hem klaar.

Update 14.58: Ook de namen van de beoogde inspanningsfysioloog en video-analist zijn bekend. Alessandro Schoenmaker en Michele Santoni kunnen in het kielzog van Frank de Boer de overstap maken naar Internazionale, melden onder meer De Telegraaf en Voetbal International maandag. De twee zitten in hetzelfde schuitje als Orlando Trustfull en Michel Kreek.

Lees ook: De Boer bij tandenloos Inter: met dit elftal zou hij het nu moeten doen