'Als er al Nederlands voetbal wordt getoond, dan zijn het Ajax, PSV en Feyenoord'

'Als er al Nederlands voetbal wordt getoond, dan zijn het Ajax, PSV en Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 8 augustus 2016 om 19:48ma 08-08-2016 om 19:48

José San Roman streek deze zomer neer bij ADO Den Haag. Van de club wist de 28-jarige Argentijnse stopper weinig, aangezien hij nog nooit in Europa speelde. In Argentinië zijn alleen de topclubs bekend.

"Als er al Nederlands voetbal wordt getoond op de Argentijnse tv, dan gaat het over Feyenoord, Ajax en PSV", stelt San Roman in gesprek met de Volkskrant. Martin Hansen kende hij wel. De keeper die juist deze zomer vertrok bij ADO ging de hele wereld over door zijn doelpunt met de hak tegen PSV.

Een binding met het ADO-shirt voelt de nieuwkomer nog niet. "Hoe meer wedstrijden ik speel, hoe meer waarde het shirt krijgt." Waar moet hij het meest aan wennen op voetballend vlak? "In Argentinië zijn de buitenspelers meer hangend, die komen als het ware op je af. In Nederland staan ze er al."

En dan die fietsen, die in Nederland eerder regel dan uitzondering zijn. "Had ik mijn warming-up alvast gehad", grapt de Argentijn, die hier in alle rust over straat kan. "In Buenos Aires moest je nog weleens achterom kijken op straat", besluit San Roman.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws