'Als er al Nederlands voetbal wordt getoond, dan zijn het Ajax, PSV en Feyenoord'

'Als er al Nederlands voetbal wordt getoond, dan zijn het Ajax, PSV en Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 8 augustus 2016 om 19:48ma 08-08-2016 om 19:48

José San Roman streek deze zomer neer bij ADO Den Haag. Van de club wist de 28-jarige Argentijnse stopper weinig, aangezien hij nog nooit in Europa speelde. In Argentinië zijn alleen de topclubs bekend.

"Als er al Nederlands voetbal wordt getoond op de Argentijnse tv, dan gaat het over Feyenoord, Ajax en PSV", stelt San Roman in gesprek met de Volkskrant. Martin Hansen kende hij wel. De keeper die juist deze zomer vertrok bij ADO ging de hele wereld over door zijn doelpunt met de hak tegen PSV.

Een binding met het ADO-shirt voelt de nieuwkomer nog niet. "Hoe meer wedstrijden ik speel, hoe meer waarde het shirt krijgt." Waar moet hij het meest aan wennen op voetballend vlak? "In Argentinië zijn de buitenspelers meer hangend, die komen als het ware op je af. In Nederland staan ze er al."

En dan die fietsen, die in Nederland eerder regel dan uitzondering zijn. "Had ik mijn warming-up alvast gehad", grapt de Argentijn, die hier in alle rust over straat kan. "In Buenos Aires moest je nog weleens achterom kijken op straat", besluit San Roman.

Plaats een reactie

Foebele +53324
maandag 8 augustus 2016 om 20:03
Volgens mij is er in Zuid Amerika toch echt een ESPN zender die ook Nederlands voetbal toont. Ik weet niet precies of ze hierop alleen de grote 3 tonen en of het alleen samenvattingen zijn of ook hele wedstrijden, maar ik heb toch echt een keer Ajax - NAC gezien in Zuid Amerika.
Vind ik leuk
Staanvak +1168
maandag 8 augustus 2016 om 20:10
Ja klopt zo ook in China en Dubai Ajax gezien maar kon geen Twente az kijken het is echt de top 3 waarbij dat ook niet altijd is behalve Ajax vanwege de gouden jaren.. veel mensen in het buitenland denken dat Cruijff nog bij ons speelt leek het wel haha
Vind ik leuk
JCJWZ +14838
dinsdag 9 augustus 2016 om 00:02
Ajax wordt overal uitgezonden
Vind ik leuk
allround +1826
dinsdag 9 augustus 2016 om 11:12
dat geeft hij toch ook aan: AJAX -nac.
Vind ik leuk
Iefmeister +7960
maandag 8 augustus 2016 om 20:03
Weten we dat ook weer. Zorg maar dat je je centen krijgt van Wang.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws