Tegenvaller Ajax: Ik vind de Jupiler League ook zwaarder dan de Eredivisie

Tegenvaller Ajax: "Ik vind de Jupiler League ook zwaarder dan de Eredivisie"

09-08-2016 13:46
45

Donny van de Beek opende maandagavond het Jupiler League-seizoen van Jong Ajax met een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. Het toptalent (19) had zich er meer van voorgesteld.

"Op papier moeten wij gewoon winnen. Dat hebben we niet gedaan en dat is teleurstellend", zegt Van de Beek op de clubsite. "Ik vind de Jupiler League ook zwaarder dan de Eredivisie, omdat er andere dingen worden gevraagd. Het gaat meer om fysiek en het winnen van de duels, wat dat betreft vind ik de Eredivisie makkelijker dan de Jupiler League."

Hoe de rol van Van de Beek in Amsterdam eruit gaat zien, is afwachten. "Ik moet me gewoon laten zien op de training en in de wedstrijden, de kansen pakken als die zich voordoen. Tegen PAOK stond ik in de basis, dan moet ik het laten zien."

De middenvelder lijkt rekening te moeten houden met speeltijd in zowel de hoofdmacht als het tweede elftal. Vrijdag speelt Jong Ajax tegen Almere City FC en Ajax op zaterdag tegen Roda JC. Van de Beek: "Het is natuurlijk aan de trainer, maar ik hoop op Roda. Ik ga altijd voor het eerste."