In het kort: City-speler mag meedoen bij Twente, 'type-Bony' naar Dordrecht

In het kort: City-speler mag meedoen bij Twente, 'type-Bony' naar Dordrecht

09-08-2016 20:35
17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Manchester City-speler inzetbaar bij FC Twente
Yaw Yeboah is inzetbaar voor FC Twente. De Tukkerse club heeft de formaliteiten rondom de werkvergunning van de negentienjarige Ghanees afgerond. Yeboah wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van Manchester City. Vorig jaar speelde hij voor Lille. Vanaf woensdag sluit Yeboah aan bij de selectie van FC Twente.

Dordrecht haalt type-Bony
FC Dordrecht heeft interessante zaken gedaan op de transfermarkt. Joël Fabrice Thomas heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Jupiler League-club, na avonturen in Duitsland, Schotland, Engeland, Griekenland, Roemenië en Frankrijk. Thomas is volgens trainer Gérard de Nooijer een 'type-Wilfried Bony'.

Belg naar Galatasaray
Galatasaray heeft zich dinsdag versterkt met een nieuwe linksback. Luis Cavanda komt met onmiddellijke ingang over van Trabzonspor, waar hij niet meer aan de bak kwam. De 25-jarige Belg kost 1,8 miljoen euro, tekent voor drie seizoenen en gaat op jaarbasis 875.000 euro verdienen. In Istanbul komt hij Wesley Sneijder tegen, al is het de vraag hoe lang de Oranje-international nog speler van Galatasaray is.

Bundesliga na Vitesse-vertrek
Denys Oliynyk heeft na zijn vertrek bij Vitesse een nieuwe club gevonden. Het Duitse Darmstadt 98 maakt dinsdag bekend dat de 29-jarige Oekraïener voor drie jaar is vastgelegd. Oliynyk was transfervrij, nadat zijn Vitesse-contract deze zomer was afgelopen. Hij gaat bij zijn nieuwe Bundesliga-club rugnummer 22 dragen. "Hier heb ik altijd van gedroomd", reageert de aanvaller.

Scheidsrechtersaanstellingen Eredivisie
De KNVB heeft de scheidsrechtersaanstelling voor komend weekend wereldkundig gemaakt. Bas Nijhuis is aangewezen voor Ajax – Roda JC, terwijl Danny Makkelie en Björn Kuipers respectievelijk Feyenoord – FC Twente en PSV – AZ in goede banen moeten leiden. Check de andere aanstellingen hier.