'Transfers op komst: Koeman mag in paar dagen meer dan 50 miljoen uitgeven'

'Transfers op komst: Koeman mag in paar dagen meer dan 50 miljoen uitgeven'

10-08-2016 07:12
3

Everton streek dinsdag liefst 58,5 miljoen euro op voor verdediger John Stones. Met dat geld gaat Ronald Koeman nog deze week de transfermarkt op, zo weet De Telegraaf. De Nederlandse managers heeft verscheidene spelers in het vizier.

Koeman hield al enige tijd rekening met een vertrek van Stones, die bij Manchester City liefst acht miljoen euro per jaar gaat verdienen. De Fransman Lamine Koné van Sunderland is in beeld als zijn opvolger, net als Swansea City-aanvoerder Ashley Williams. In totaal kunnen er de komende dagen wel drie versterkingen worden gepresenteerd.

Ook Manchester United-spelmaker Juan Mata zou inmiddels een switch naar Goodison Park ambiëren. De Spanjaard lijkt op Old Trafford buiten de boot te vallen, nu José Mourinho daar de scepter zwaait. Naar verwachting kan Koeman vleugelspeler Yannick Bolasie snel begroeten op de training. Met Crystal Palace zou een akkoord zijn bereikt over een transfersom die kan oplopen tot 35 miljoen.

Everton zou daarnaast in de markt zijn voor Wilfried Bony, maar de noodzaak voor een nieuwe spits wordt minder groot als Romelu Lukaku kan worden behouden. De Belg wordt al weken gelinkt aan een terugkeer naar Chelsea, dat dan wel diep in de buidel moet tasten. The Toffees vragen liefst negentig miljoen euro voor Lukaku.