KNVB gaat met clubs praten over aanpassing van regel: Vinden we onredelijk

KNVB gaat met clubs praten over aanpassing van regel: "Vinden we onredelijk"

10-08-2016 11:10
41

De KNVB wil de regel dat geschorste spelers uit het eerste elftal in sommige gevallen wel mogen uitkomen in het beloftenelftal schrappen. Door de invoering van de Tweede en Derde divisie is volgens de voetbalbond de situatie veranderd.

Tot voor kort was het nog zo dat spelers die voor één wedstrijd geschorst worden mee mochten doen bij het beloftenelftal in de Jupiler League om zo wedstrijdritme te behouden. Deze regel komt voort uit de tijd dat de beloften nog in een eigen competitie speelden. Dit seizoen is de regel voor de Tweede en Derde divisie al iets veranderd: alleen spelers onder de 23 jaar en/of spelers die minder dan tien competitiewedstrijden bij het eerste elftal speelden mogen bij een schorsing van één wedstrijd bij de beloften meedoen.

Maar de KNVB wil nog een stap verder gaan. "Laten we vooropstellen dat we die regel onredelijk vinden en graag willen aanpassen", zegt operationeel directeur Gijs de Jong op de website van de KNVB. "Dat kan alleen niet zomaar. We moeten het bespreken met de clubs en uiteindelijk moet het voorstel worden bekrachtigd in de algemene vergadering betaald voetbal." In december is de volgende vergadering.

Ondertussen verwacht de KNVB niet dat beloftenteams in de Jupiler League van de uitzonderingsregel gebruik zullen maken. "In die drie seizoenen is er slechts één keer van deze uitzonderingsregel gebruik gemaakt", aldus De Jong.