Everton heeft Stones-opvolger definitief binnen: Koeman een wereldlegende

Everton heeft Stones-opvolger definitief binnen: "Koeman een wereldlegende"

10-08-2016 17:30
6

Ashley Williams is definitief speler van Everton. De Premier League-club heeft woensdagmiddag de komst van de verdediger bevestigd. Williams komt over van Swansea City en tekent voor drie jaar.

De club doet geen mededeling over de transfersom, maar in Engelse media wordt gesproken over een bedrag van veertien miljoen euro. Dinsdag verkocht Everton Stones voor 58,5 miljoen euro aan Manchester City. Naar verluidt wil manager Ronald Koeman nog een verdediger aan zijn selectie toevoegen in de persoon van Lamine Kone van Sunderland.

Koeman is blij met de komst van de 31-jarige Williams, deze zomer aanvoerder bij de verrassende halvefinalist Wales op het EK in Frankrijk. "We wilden een sterke speler halen voor het defensieve hart, een speler die de Premier League kent en Ashley is dat. Hij is een ervaren verdediger en een speler die we nodig hebben in ons team. Een leider. Dat heeft bij bij Swansea en bij Wales bewezen."

Williams reageert ook op zijn transfer. "Ik heb acht geweldige jaren gekend bij Swansea. Maar ik had het gevoel dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was, en ik ben heel blij met Everton. Een geweldige club met een ongelooflijke manager, een wereldlegende in het voetbal. De club gaat de goede kant op en ik wil daar deel van uitmaken."