Update: 'Arsenal en Valencia nog in gesprek: verdediger mist kraker'

Update: 'Arsenal en Valencia nog in gesprek: verdediger mist kraker'

11-08-2016 22:06
5

Arsenal gaat op korte termijn zijn gewenste defensieve versterking vastleggen. De Premier League-club heeft met Shkodran Mustafi een persoonlijk akkoord bereikt.

Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Ali Bulut donderdag in gesprek met SPOX. "Shkodran en Arsenal zijn het eens. Nu moeten de teams nog een akkoord bereiken over de transfersom." Mustafi heeft nog een contract tot medio 2019 bij Valencia, dat hem twee jaar geleden voor acht miljoen euro overnam van Sampdoria.

Bij Arsenal is de komst van een extra verdediger hard nodig door de blessure van Per Mertesacker, die door een knieblessure voorlopig niet inzetbaar is. De 24-jarige Mustafi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Hamburger SV en verkaste in 2009 al naar Everton, waar hij in 2012 vervolgens weer vertrok om bij Sampdoria te gaan voetballen. Mustafi heeft twaalf interlands voor Duitsland gespeeld en zou volgens buitenlandse media Arsenal zo'n 25 tot 40 miljoen euro kosten.

Update 22:06: Kwaliteitskrant The Guardian meldt dat Arsenal en Valencia nog altijd in gesprek zijn over de transfer van Shkodran Mustafi. Een akkoord is er nog niet. De verwachting is dat de transfer uiteindelijk wel zal worden afgerond, maar sowieso nog niet voor dit weekend. Dat betekent dat Mustafi de eerste competitiewedstrijd van Arsenal tegen Liverpool aan zich voorbij moet laten gaan.