'Als Guardiola niet de beste trainer is, dan is hij zeker één van de besten'

'Als Guardiola niet de beste trainer is, dan is hij zeker één van de besten'

Gepubliceerd: donderdag 11 augustus 2016 om 22:01do 11-08-2016 om 22:01

Xavi denkt dat het een gouden zet is van Manchester City om in zee te gaan met Pep Guardiola. De Spaanse manager beleeft zaterdag zijn vuurdoop in de Premier League, als The Citizens het in eigen huis opnemen tegen Sunderland.

"Als Pep had besloten om muzikant te worden, dan was hij nu een goede muzikant. Als hij liever psycholoog was geworden, dan had hij het geschopt tot een goede psycholoog. Hij is een perfectionist en blijft net zolang doorgaan totdat hij het goed heeft gedaan. Pep is overal erg nauwkeurig in en let op elk detail. Het is een soort obsessie voor hem", zegt Xavi tegen The Guardian.

Volgens de voormalig FC Barcelona-middenvelder heeft Guardiola een natuurlijk overwicht. "Bij Barcelona luisterden de mensen naar hem. Hij heeft leiderschap en de persoonlijkheid. Het is een beetje als Zinedine Zidane, de coach van Real Madrid. Hij krijgt ook het respect voor wie hij is. Als Guardiola niet de beste trainer van de wereld is, dan is hij zeker een van de besten."

De succescoach ontwikkelt zich bovendien nog steeds, stelt Xavi. "Hij is gerijpt bij Bayern München. Aanpassingsvermogen staat vaak gelijk aan intelligentie en Pep is daarom erg intelligent. Hij past zich overal aan en zal daardoor ook overal succesvol zijn, daar ben ik van overtuigd. Als iemand Manchester City kan veranderen, dan is hij het."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws