Update: Moyes heeft boodschap voor Koeman: 'Zijn contract wordt verlengd'

Update: Moyes heeft boodschap voor Koeman: 'Zijn contract wordt verlengd'

12-08-2016 14:20
3

Everton is dichtbij de komst van Lamine Koné. De 27-jarige verdediger heeft bij zijn club Sunderland een transferverzoek ingediend.

Dat doet de Ivoriaan een halfjaar nadat hij de overstap van Lorient naar de Premier League-club maakte. Koné heeft zijn besluit om te vertrekken genomen nadat Sunderland een beloofde nieuwe contractaanbieding niet deed. "Het is daarom dat ik met veel spijt ervan uit moet gaan dat ik niet voorkom in de plannen van manager David Moyes", zegt de verdediger tegen de BBC.

"Daarom heb ik de manager en de algemeen directeur met pijn in mijn hart gevraagd of ik de club mag verlaten. Tot die tijd geef ik mijn woord dat ik mijn best blijf doen in de training en op het veld", aldus Koné, die op het punt zou staan naar Everton te verkassen. Bij de club van manager Ronald Koeman moet hij samen met Ashley Williams de opvolger worden van John Stones.

Update 14.20: David Moyes is niet van plan Lamine Koné af te staan aan het Everton van Ronald Koeman. De verdediger is teleurgesteld dat hij geen contractvoorstel heeft gekregen van Sunderland. "Maar we hebben Koné verteld dat hij in september een aanbieding krijgt. Op 1 september wordt zijn contract verlengd", aldus Moyes op een persconferentie. "Hij is een belangrijk onderdeel van het team. De fans houden van Lamine en we hebben hem nodig."