Fraser stoort zich aan verwachtingspatroon ADO: 'Je houdt fans voor de gek'

Fraser stoort zich aan verwachtingspatroon ADO: 'Je houdt fans voor de gek'

Gepubliceerd: zaterdag 13 augustus 2016 om 10:56za 13-08-2016 om 10:56

Een speciaal duel voor Henk Fraser: zaterdagavond treft hij met Vitesse zijn oude club ADO Den Haag. Beide clubs vertonen overeenkomsten, want zowel Vitesse als ADO heeft een buitenlandse eigenaar.

"Ik kan mij bij Vitesse niet verstoppen. De faciliteiten, mijn selectie, mijn staf. Hier worden absoluut de voorwaarden gecreëerd om te presteren als trainer. Niet dat ik bij ADO niet kon werken hoor", begint Fraser in het Algemeen Dagblad.

"Het enige wat mij in Den Haag echt gestoord heeft, is dat er door bepaalde mensen binnen de club een verkeerd verwachtingspatroon werd gecreëerd. Als je het gaat hebben over een top-3-klassering en dat je Ajax gaat doen vergeten, maak je het niet alleen voor de trainer moeilijk werken, maar dan hou je supporters ook voor de gek."

Vitesse is in handen van Alexander Chygrynskiy, maar Fraser heeft nauwelijks contact met hem. Dat is een groot verschil met ADO, waar Hui Wang regelmatig kwam kijken. "Ik vind Wang één op één een te gekke man", aldus Fraser. "Hij verschilt wel van de eigenaar van Vitesse, want die heeft wel degelijk een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de club. Middels woorden is dat bij ADO wel gebeurd, maar met daden nog niet echt. Dan heb ik absoluut liever een eigenaar die ik nauwelijks zie maar wel investeert en ervoor zorgt dat ik kan presteren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws