Van der Sar stond met open mond te kijken: Dat is Ajax-onwaardig

Van der Sar stond met open mond te kijken: "Dat is Ajax-onwaardig"

13-08-2016 20:58
19

Edwin van der Sar is blij dat er vooruitgang is geboekt in de Arena. Niet alleen ligt er een fonkelnieuwe grasmat in het stadion, ook de kleuren van Ajax komen meer en meer terug. De Europese successen bleven vooral in het beginperiode in de Arena uit. Van der Sar hoopt dat er na 'FK Rostov' wel gejuicht kan worden.

Twintig jaar geleden werd de Arena in gebruik genomen. "Er lagen toen vier of vijf verschillende soorten gras hier. Dat is Ajax- en Arena-onwaardig. Daardoor is de Arena met een achterstand begonnen. Het Europese succes bleef ook uit, waardoor supporters dachten dat het aan het spel, de club en het stadion lag", zegt Van der Sar tegenover FOX Sports.

"In het afgelopen jaar hebben we veel goed gemaakt. De kleuren van Ajax komen steeds meer terug in het stadion en de derde landstitel is belangrijk in de historie van de Arena. We hopen nog veel hoofdstukken te kunnen schrijven." Te beginnen met een hoofdstuk tegen Rostov, aanstaande dinsdag. "Je wilt graag in Europa meedoen en daar is de Champions League een mooi podium voor."

Van der Sar sluit af: "Het belangrijkste is dat we als Nederlandse clubs presteren. We zijn langzaam aan het afglijden op de lijst bij de UEFA."