Eagles-aanwinst laat Adelaarshorst voor korte tijd zweven: wachten op zege

14-08-2016 16:20

Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen wachten ook na zondag nog steeds op de eerste zege van het seizoen. In Deventer werd het gelijk: 2-2. Henrik Ojamaa zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een weergaloze goal, terwijl Randy Wolters een flinke bodycheck uitdeelde.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd verliep zonder doelpunten. Het spel golfde in de beginfase op en neer en Janio Bikel kreeg de beste kans. De NEC'er vond Eagles-doelman Theo Zwarthoed op zijn weg naar het doel. Na 35 minuten was het alsnog raak, toen Kevin Mayi alleen voor de vijandelijke doelwachter verscheen. Na een goede steekpass mikte hij raak: 0-1.

Vervolgens liet Randy Wolters zich gelden met een échte bodycheck en dat zorgde bij Eagles voor wat nieuw elan. Na de rust kreeg de thuisploeg de beloning, toen Sander Duits met een schot van afstand voor de 1-1 zorgde. Niet veel later kreeg Go Ahead het publiek in de Adelaarshorst opnieuw op de banken. Ditmaal scoorde aanwinst Henrik Ojamaa op schitterende wijze. Hij kapte naar binnen en schoot met links fantastisch de 2-1 op het scorebord.

Het duel was nog niet gespeeld, want NEC bleef aandringen. Mayi kwam los en zorgde vlak na de 2-1 alweer voor de 2-2. Het duel kabbelde voort en kon beide kanten op vallen. De grootste kans in de slotfase werd echter niet benut door Wolters. De aanvaller van Go Ahead kwam oog-in-oog met Delle niet tot scoren en probeerde het later nog met een schot. De keeper redde tot twee keer toe. Het werd zodoende 2-2 in Deventer.

2-1 Henrik Ojamaa Goal Holland Eredivisie - 14... door milena-georgieva1