Van Bronckhorst krijgt kritiek op wissel: 'Dan laat ook man als Kuyt je zakken'

Van Bronckhorst krijgt kritiek op wissel: 'Dan laat ook man als Kuyt je zakken'

14-08-2016 21:05
15

Voormalig Feyenoord-trainer Henk van Stee vindt dat Giovanni van Bronckhorst verkeerd omgaat met aanvoerder Dirk Kuyt. De 36-jarige speler werd, net als tegen FC Groningen vorige week weer vroegtijdig naar de kant gehaald. Van Stee is het daar niet mee eens.

Zo is hij van mening dat Feyenoord bij Kuyts contractverlenging niet goed met de speler gecommuniceerd heeft over zijn nieuwe rol in de ploeg. "Op het moment van bijtekenen had je tegen hem moeten zeggen: 'Van de 34 wedstrijden hebben we je twintig keer nodig'. Nu heb je hem na twee wedstrijden al twee keer gewisseld. Als dat te vaak gebeurt en je verliest een paar keer, dan laat ook een man als Kuyt je zakken", aldus Van Stee tegenover RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Dirk Kuyt is enorm belangrijk voor Feyenoord en het is belangrijk hoe de staf met hem communiceert. Als hij met zijn 36 jaar accepteert dat hij vaak gewisseld wordt in het belang van de groep, dan maak je een aantal stappen. Ik vind het moedig van Giovanni om hem te wisselen, maar ik weet niet of het slim is", besluit hij.