Foefje van Cocu goedgekeurd door Pröpper: 'Daar geloven we in'

Foefje van Cocu goedgekeurd door Pröpper: 'Daar geloven we in'

15-08-2016 16:29
4

Davy Pröpper vond dat het spel van PSV tegen AZ nog niet altijd goed was. Desondanks wonnen de Eindhovenaren met 1-0. De aanvallende middenvelder had graag meer ballen gehad, maar is realistisch. Het foefje dat Phillip Cocu gebruikt om duels over de streep te trekken, kan op een goedkeurend knikje rekenen.

De opbouw was bij vlagen erg traag bij PSV. "Ja, af en toe wel. Dan sta je vrij, dan moet het snel, want anders sta je niet meer vrij natuurlijk", zuchtte Pröpper in gesprek met FOX Sports. "Dus dat inspelen kan nog meer, ja. Het ging de hele wedstrijd zo, dat het net te lang duurde. We creëerden wel mogelijkheden, maar het kan nog veel beter."

Uiteindelijk deerde het niet; PSV won met 1-0. Het bracht Daniel Schwaab als extra verdediger in tegen de twee AZ-spitsen. Dat kunststukje toverde Cocu vaker uit de hoge hoed. "Het heeft ons vaak over de streep getrokken. Daar geloven we in. Ik denk dat het heel goed staat, daardoor creëren zij heel weinig. We hebben er nu twee gespeeld en zes punten. Wat wil je nog meer? Altijd lekker om zo te beginnen", aldus Pröpper.