Benitez laat opening voor PSV: Het moeten er niet te veel worden

Benitez laat opening voor PSV: "Het moeten er niet te veel worden"

16-08-2016 09:04
9

Rafael Benitez zinspeelt op een vertrek van Siem de Jong. De middenvelder van Newcastle United staat in de belangstelling van PSV. De Engelsen lijken hem een vertrek niet in de weg te gaan zitten.

Benitez kent het spel op de transfermarkt en reageert derhalve politiek correct op een vraag over de toekomst van De Jong. "Het hangt er vanaf", begint hij in The Chronicle. "Vrijdag heb ik een gesprekje met hem gehad. Maar het eerste is nu kijken of hij fit kan worden, want over zijn kwaliteiten heb ik geen twijfels."

"Hij is een speler die met zijn ervaring en kwaliteit verschil kan maken in sommige wedstrijden", vervolgt Benitez. "Maar hij is ook een beetje zoals sommige andere spelers. We beschikken op dit moment over heel veel spelers. Ik wil er zeker van zijn dat we er genoeg hebben, maar het moeten er niet te veel worden."

De Jong werkt op dit moment aan zijn fitheid. Benitez: "Ik denk dat hij nog een weekje nodig heeft. Hij rent alweer, is oké, maar moet nog met het team gaan trainen." PSV lijkt De Jong als grootste kandidaat te zien voor versterking op het middenveld.