Update: FC Twente laat spits op huurbasis mét optie tot koop vertrekken

Update: FC Twente laat spits op huurbasis mét optie tot koop vertrekken

16-08-2016 19:55
8

FC Twente neemt tijdelijk afscheid van Torgeir Börven. De 24-jarige aanvaller vertrekt op huurbasis naar het Noorse SK Brann, meldt Voetbal International dinsdag.

Twente nam Börven in januari 2014 over van Valerenga, maar mede door blessureleed bleef een doorbraak in Enschede uit. In zijn eerste anderhalf jaar kwam de Noor nog 34 competitiewedstrijden binnen de lijnen, waarin hij vier keer scoorde, maar afgelopen seizoen maakte hij slechts vier keer zijn opwachting. Daarin speelde hij slechts 93 minuten mee.

Börven werd onder meer geplaagd door een zware dijbeenblessure, die hem van mei 2015 tot februari 2016 aan de kant hield. Pas in de laatste weken van het seizoen maakte hij weer deel uit van de Twente-selectie. Door de aanwezigheid van Jari Oosterwijk en Enes Ünal is hij echter niet meer nodig in de Grolsch Veste.

Als Börven de medische keuring met goed gevolg doorstaat, tekent hij tot 1 januari 2017 in zijn geboorteland. Brann heeft tevens een optie tot koop bedongen. De spits, die in eigen land eerder voor Odd Grenland en Valerenga speelde, staat nog tot medio 2018 onder contract bij Twente.

Update 19.55: FC Twente heeft dinsdagavond het vertrek van Torgeir Børven bevestigd. De 24-jarige aanvaller wordt tot eind december verhuurd aan SK Brann Bergen uit zijn vaderland Noorwegen. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Børven speelt sinds januari 2014 voor Twente, waar hij in 39 competitieduels goed was voor vier doelpunten.