Training Robben jr. bij rivaal '1860' zorgt voor verbaasde blikken in München

Training Robben jr. bij rivaal '1860' zorgt voor verbaasde blikken in München

18-08-2016 11:38
9

Arjen Robben heeft in Duitsland her en der voor wat commotie gezorgd door zijn acht jaar oude zoon Luka mee te laten trainen met 1860 München, de stadsrivaal van zijn werkgever Bayern München.

Volgens de Duitse website TZ betreft het echter een trainingsweek voor kinderen die door de club uit de 2. Bundesliga georganiseerd is. 'Robben verklaarde dat het Luka leuk leek om met zijn eigen vriendjes te voetballen, en zodoende traint hij in de zomervakantie een weekje mee op de club', zo wordt op de website geschreven. Bayern-fans hoeven zich zodoende geen zorgen te maken dat de 'kleine Robben' permanent gaat spelen voor de stadsgenoot.

Bovendien denkt men dat Robben bewust een kleinere club gekozen heeft waar Luka een balletje mee mocht trappen om zijn zoontje te beschermen van alle media-aandacht. 'Zoons van profvoetballers worden vaak in een vroeg stadium al met hun vaders vergeleken, wat meestal gepaard gaat met een bepaalde druk bij die jongens. Mogelijk wilde Robben zijn zoon hiervoor beschermen en liet hij hem daarom meetrainen bij een club met iets minder aanzien dan Bayern München.'