Help Braziliaanse meisjes bij hun voetbaldroom en krijg 5 euro korting

Help Braziliaanse meisjes bij hun voetbaldroom en krijg 5 euro korting

18-08-2016 14:00
4

Braziliaanse meisjes aan het voetballen krijgen met je oude bal? Met de actie ‘Balls for Brazil’ roept INTERSPORT op oude (voet)ballen in te leveren!

Wat moet je doen: Lever nu jouw oude voetbal in. Wanneer jij je bal inlevert, gaat er € 1,- het initiatief Favela Street en Estrela de Favela in Rio de Janeiro én ontvang jij een voucher voor € 5,- korting.

Rechte pad
Doen wat je leuk vindt is voor veel kinderen in de wereld niet vanzelfsprekend. De Braziliaanse Jessica zat vier jaar geleden nog in een drugsbende en smokkelde wapens en drugs. Omdat ze geen andere toekomst voor zichzelf zag. Nu is ze weer op het rechte pad, onder andere door voetbal. Ze doet mee aan een straatvoetbalproject in het Braziliaanse Rio de Janeiro, waar ze wordt opgeleid tot voetbaltrainster.

De Nederlandse straatvoetbalster Rocky leidt samen met Philip Veldhuis het Favela Street Project in Complexo da Penha, een van de twee projecten die voor Balls for Brazil worden ondersteund. ‘Meiden als Jessica moeten weten dat ze de drugsbende niet meer nodig hebben. Ze hoeven nooit meer terug naar dat leven’, vertelt Rocky. Jessica heeft inmiddels stage gelopen bij een vijfsterrenhotel in Ipanema, studeerde drie maanden Engels in Cambridge en is nu bezig met haar rijbewijs.

Naar de Olympische finale
Op dit moment geven de opgeleide trainers zes keer per week training aan ongeveer dertig deelnemers. Dat gebeurt op een voetbalveldje op een heuvelrug die is volgebouwd met favelahuisjes. ‘Het uitzicht is adembenemend mooi over een vallei vol favela’s. Afgelopen zomer viel daar een mooie prijs te winnen, weet Rocky. ‘De winnaars van een toernooi dat op 30 juli werd gespeeld mogen aanstaande vrijdag dankzij INTERSPORT en More2Win naar de vrouwenvoetbalfinale van de Olympische Spelen, tussen Zweden (in de halve finale te sterk voor gastland Brazilië) en Duitsland.