Update: Kampioenenmaker Jol vertrekt door doodsbedreigingen uit Egypte

Update: Kampioenenmaker Jol vertrekt door doodsbedreigingen uit Egypte

19-08-2016 16:23
12

Martin Jol is per direct opgestapt bij Al Ahly. De Egyptische topclub meldt donderdagavond via de officiële kanalen dat de Nederlandse oefenmeester vertrekt vanwege de teleurstellende sportieve resultaten van de afgelopen periode. 

De afgelopen week gingen er al geruchten over een aanstaand vertrek van Jol (60) bij de grootmacht uit Caïro. Die verhalen werden ontkend door een woordvoerder van Al Ahly, maar nu is de oud-trainer van onder meer Ajax, Hamburger SV en Tottenham Hotspur dus tóch weg bij de club waarmee hij eind juni nog kampioen van Egypte werd. 

De slechte prestaties in de nationale beker én in de Afrikaanse Champions League hebben geleid tot het afscheid van Jol. Afgelopen dinsdag besloot een groot aantal fans hun onvrede te uiten door het trainingsveld van Al Ahly te bestormen. De training werd gestaakt en de Haagse oefenmeester heeft nu zijn conclusies getrokken. In februari 2016 werd Jol aangesteld door de 38-voudig kampioen van Egypte.

Update 19/8 16.16: Martin Jol had een goede reden om Al-Ahly na minder dan zes maanden te verlaten. Door de tegenvallende resultaten vreesde hij voor zijn veiligheid in Caïro. De BBC meldt vrijdag dat de Nederlandse trainer met de dood is bedreigd, nadat Al-Ahly, de kampioen van Egypte, zich niet wist te plaatsen voor de halve finale van de Afrikaanse Champions League.