Hoofd jeugdopleiding van PSV mort: 'Dat is niet wat we willen!'

Hoofd jeugdopleiding van PSV mort: 'Dat is niet wat we willen!'

18-08-2016 22:44
33

Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, vindt het geen goede zaak dat diverse Nederlandse clubs er voor kiezen om jonge talenten te huren van Engelse clubs en hen een plek te geven in hun eerste selectie. Dat komt de ontwikkeling van Nederlandse spelers bepaald niet ten goede, schrijft Langeler in een column op de website van de landskampioen. 

'Het is natuurlijk elke club zijn goed recht om een zo sterk mogelijk team met zo goed mogelijke spelers in het veld te brengen. Laat dat duidelijk zijn. (...) Naast Vitesse met Chelsea is ook NAC zeer gelukkig met de Manchester City-link. Logisch, relatief goedkope spelers die enorme potentie hebben, en de club kunnen helpen in het bereiken van goede prestaties. Nogmaals gezegd, ook de topclubs in Nederland - en dus ook PSV - zijn zo aan het onderzoeken wat mogelijk is', stelt de oud-trainer van onder meer PEC Zwolle. 

'Vanuit de clubs en beleidsmakers geredeneerd een prima manier om een goede selectie vorm te geven. Maar het gevolg is dat er nog minder plekken zijn voor de Nederlandse talenten en die niet aan de benodigde ervaringen komen om top te worden. Alternatief voor hen kan dan zelfs zijn om vroeg naar het buitenland te verkassen. Financieel fantastisch en je kan altijd uitgeleend worden naar andere clubs, bijvoorbeeld in Nederland… Dat is niet wat we willen!'