'Drukke dagen op komst voor Brands: pikante huurdeal nog steeds mogelijk'

'Drukke dagen op komst voor Brands: pikante huurdeal nog steeds mogelijk'

18-08-2016 23:10
22

Volgens Voetbal International denkt PSV nog altijd aan de komst van Siem de Jong naar Eindhoven. Ook na het binnenhalen van Bart Ramselaar blijft de aanvallende middenvelder van Newcastle United in Eindhoven om beeld om de selectie te versterken. 

Eerder deze week dook het verrassende gerucht rond De Jong en PSV voor de eerste keer op. Omdat Adam Maher, Rai Vloet en Marcel Ritzmaier deze maand waarschijnlijk vertrekken uit Eindhoven, zoekt technisch manager Marcel Brands nog altijd naar een aanvallende middenvelder. De Jong (27) staat op een lijstje bij de landskampioen. In dienst van Newcastle heeft de voormalig Ajacied twee rampzalige seizoenen achter de rug, vol blessures en tegenslag.

VI weet dat de eerste contacten tussen PSV en De Jong dateren van het moment dat de landskampioen een streep kon moest zetten door Marco van Ginkel. De Chelsea-middenvelder was dé gewenste versterking van Brands en co., maar vanwege een blessure besloot Van Ginkel om voor een langer verblijf in Londen te kiezen.

Afgelopen week lag de prioriteit bij het binnenhalen van Ramselaar. Het talent van FC Utrecht tekende donderdag voor vijf jaar bij PSV. Nu verlegt Brands zijn focus dus wellicht weer naar De Jong, die bij Newcastle nog een contract heeft tot medio de zomer van 2020. Zijn jongere broer Luuk is aanvoerder van PSV.