In het kort: hattrick Lewandowski, Willem II met nieuweling tegen Ajax

In het kort: hattrick Lewandowski, Willem II met nieuweling tegen Ajax

19-08-2016 22:38
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bayern München wint bekerduel met 5-0
Bayern München heeft het eerste officiële duel van het seizoen met 5-0 gewonnen. Het bescheiden Carl Zeiss Jena werd in het kader van de DFB Pokal met 5-0 geklopt. Robert Lewandowski tekende namens Der Rekordmeister voor een hattrick. De overige Bayern-goals kwamen op naam van Arturo Vidal en mega-aankoop Mats Hummels. Carlo Ancelotti debuteerde als trainer van de landskampioen. FC Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, won overigens met 2-0 bij Ravensburg. 

Lachman kan meedoen tegen Ajax
Willem II heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd bij Ajax de beschikking over Darryl Lachman. De verdediger heeft vrijdag succesvol de medische keuring doorstaan en sloot direct aan bij de spelersgroep van coach Erwin van de Looi. De coach kan de oud-speler van PEC Zwolle en FC Twente zodoende opstellen in de Amsterdam Arena.

93 spelers in Boliviaanse voorselectie

Bolivia hoeft niet te vrezen voor een spelerstekort voor de WK-kwalificatieduels met Peru en Chili. Liefst 93 spelers zijn opgenomen in de voorselectie van bondscoach Angel Guillermo Hoyos. Bolivia speelt op 1 september tegen Peru, maar de voorselectie zal door Hoyos nog moeten worden teruggebracht tot 23 spelers. Zeventig spelers zullen dus nog teleurgesteld moet worden. 

Zomer nog enkele weken 'out'

Heracles Almelo-verdediger Ramon Zomer moet nog enkele weken herstellen van zijn knieblessure, opgelopen tijdens de Europese wedstrijd tegen FC Arouca. "Op dit moment heb ik nog te veel last van mijn knie om te kunnen voetballen", zegt Zomer op de website van Heracles. "Mijn knie moet rust hebben om goed te kunnen herstellen." Zomer krijgt nog twee injecties de komende twee weken en mag daarna weer aan de trainingen meedoen.

Werkstraf Du Chatinier
Ton du Chatinier, oud-trainer van FC Utrecht, is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur vanwege mishandeling in een café. Bovendien moet de oud-voetballer 1400 euro schadevergoeding betalen, meldt het Algemeen Dagblad. In februari kreeg Du Chatinier ruzie in een café in Den Dolder, waarbij hij een klap uitdeelde. Volgens het slachtoffer was dat met een glas, volgens Du Chatinier zelf niet.

Dortmund-omzet stijgt met 100 miljoen
Borussia Dortmund heeft het afgelopen seizoen de hoogste omzet in de geschiedenis van de club gedraaid. De omzet bedroeg 376,3 miljoen euro, een stijging van 36,3 procent, ongeveer 100 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 29,4 miljoen euro, 23,9 miljoen euro meer dan het voorgaande seizoen. Volgens Dortmund had de club ook zonder de transfers van afgelopen zomer een recordomzet gedraaid.

Wel of geen Lachman
Het is onduidelijk of Willem II zaterdagavond in de Arena kan beschikken over Darryl Lachman. De verdediger, die deze week gehuurd werd van Sheffield Wednesday, is mogelijk nog niet speelgerechtigd. Vóór vrijdag 12.00 uur moeten de Tricolores de papieren op orde hebben. Het Brabants Dagblad schrijft dat het Willem II waarschijnlijk wél gaat lukken, maar het Algemeen Dagblad weet vrij zeker dat de stopper sowieso ontbreekt tegen Ajax. 

Nelom geblesseerd
Miquel Nelom kampt met kuitklachten. Het Algemeen Dagblad meldt dat vrijdag. Het is nog niet duidelijk of de back zondag inzetbaar is tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Hoogstwaarschijnlijk staat Lucas Woudenberg dus opnieuw aan de aftrap. Hij verving Nelom ook al tegen FC Groningen en FC Twente. 

Welbeck sneller terug
De revalidatie van Danny Welbeck verloopt voortvarend. De aanvaller van Arsenal liep in mei een zware knieblessure op en verwacht werd dat de international bijna een jaar uit de roulatie zou zijn. Engelse media melden vrijdag echter dat Welbeck waarschijnlijk rond de kerst zijn rentree kan maken in het shirt van The Gunners.