Roda succesvol bij tweede poging: 'Op dat moment had ik basisplek bij Utrecht'

Roda succesvol bij tweede poging: 'Op dat moment had ik basisplek bij Utrecht'

19-08-2016 12:16
7

Roda JC deed vorig seizoen al een poging bij Christian Kum, maar tevergeefs. De verdediger bleef in de Domstad en beleefde met de bekerfinale en de finale van de play-offs om Europees voetbal. Inmiddels is Kum speler van Roda. Is dat geen stap terug?

"Absoluut niet. Buiten de top drie kunnen de prestaties per club elk jaar heel erg verschillen", aldus Kum op de website van de Limburgers. "Zo eindigden we een seizoen eerder met FC Utrecht op de elfde plek. En terwijl de selectie van FC Utrecht deze jaargang niet sterker is geworden, heeft Roda JC kwalitatief goede spelers aangetrokken."

Roda klopte in de winter ook al aan bij Kum. Toen zag hij af van een vertrek naar Kerkrade. "Op dat moment had ik een basisplek bij FC Utrecht, streden we nog om Europees voetbal en stond mijn vriendin op het punt van bevallen. Kortom, ik wilde het seizoen daar afmaken. Na afloop van de competitie werd ik opnieuw door Roda JC benaderd."

De tweede poging van Roda 'streelde' de geboren Duitser. "Ton Caanen (technisch directeur, red.) liet me weten dat er een nieuw team werd opgebouwd en dat de club graag gebruik wilde maken van mijn kwaliteiten en ervaring. Dat sprak met heel erg aan en leek me een mooie uitdaging. Daarom heb ik er niet lang over nagedacht om te tekenen."