Ibrahimovic bezorgt United zege; negatieve rol Clasie, geen plek voor Memphis

Ibrahimovic bezorgt United zege; negatieve rol Clasie, geen plek voor Memphis

19-08-2016 22:51
25

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn officiële debuut op Old Trafford namens Manchester United opgeluisterd met twee goals. De Zweedse superster was daarmee hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 2-0 zege op Southampton. Mega-aankoop Paul Pogba stond voor de eerste keer in de basis. 

De van Paris Saint-Germain overgenomen Ibrahimovic scoorde óók al tegen Leicester City (Community Shield) en Bournemouth (eerste speelronde Premier League) en vrijdagavond was het dus weer raak. Tegen Southampton - dat tijdens de laatste twee bezoekjes aan Old Trafford met een zege van het veld stapte - tekende de spits na 36 minuten voor 1-0. Op aangeven van aanvoerder Wayne Rooney kopte Ibrahimovic raak. 

Een overtreding van Jordy Clasie, die net als Virgil van Dijk aan de aftrap stond, leidde de 2-0 in. Clasie beging een overtreding op Luke Shaw en de bal ging op de stip. Ibrahimovic knalde gedecideerd raak. Bij United speelde Daley Blind negentig minuten mee. Hij speelde in het centrum van de defensie, samen met Eric Bailly. Memphis Depay kreeg geen speelminuten van José Mourinho. De Oranje-aanvaller was buiten de wedstrijdselectie gelaten.