In het kort: Higuain direct belangrijk, Strootman captain bij winnend AS Roma

20-08-2016 23:10
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Higuain bezorgt Juventus overwinning
Juventus heeft z'n eerste wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen met 2-1 gewonnen van Fiorentina. Na treffers van Sami Khedira (voor rust) en Nikola Kalinic (na rust) kroonde Gonzalo Higuain zich tot matchwinner. De man van 94 miljoen euro viel in de 66e minuut in en tikte negen minuten later de winnende treffer binnen. Voor de Argentijn was het zijn derde balcontact. Bij Fiorentina zat Kevin Diks overigens negentig minuten op de bank.

AS Roma begint uitstekend aan nieuw seizoen
AS Roma is het nieuwe Serie A-seizoen begonnen met een 4-0 zege op Udinese. Diego Perotti scoorde tweemaal namens de Romeinen en ook Edin Dzeko en Mohamed Salah waren trefzeker. Alle doelpunten vielen na de pauze. Bij Roma was Kevin Strootman aanvoerder. Later op de avond komt landskampioen Juventus nog in actie. De Oude Dame speelt thuis tegen Fiorentina.

Arsenal en Leicester wachten nog op eerste zege
Na twee competitierondes in de Premier League wachten landskampioen Leicester City en Arsenal nog altijd op hun eerste zege. Na de nederlagen van vorige week (Leicester verloor van Hull, Liverpool won bij Arsenal) speelden de twee clubs zaterdagavond gelijk tegen elkaar: 0-0. Arsenal kreeg op vreemde bodem de beste kansen, maar de formatie van Arsène Wenger slaagde er niet in om te scoren. Leicester dacht tot tweemaal toe recht te hebben op een strafschop, maar scheids Mark Clattenburg weigerde de bal op de stip te leggen.

Dramatische middag Van den Berg
Joey van den Berg kende in het Championship een dramatische middag met het Reading van manager Jaap Stam. De centrale verdediger maakte na acht minuten een eigen doelpunt en werd een minuut voor tijd met een rode kaart van het veld gestuurd. Reading speelde met 2-2 gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Roy Beerens speelde ook.

Anita wint zonder Janmaat
Bij Newcastle United kwam alleen Vurnon Anita in actie tegen Bristol City. De Nederlander won met 0-1 door een goal van Dwight Gayle in de negentiende minuut. De normaliter als middenvelder spelende Anita kwam in actie als rechtsback, omdat Daryl Janmaat, voor wie wellicht een transfer lonkt, niet bij de wedstrijdselectie zat.

Huntelaar begint seizoen met goal
Klaas-Jan Huntelaar is het seizoen begonnen met een doelpunt en een zege met Schalke 04. In het Duitse bekertoernooi won de club met 1-4 van FC 08 Villingen. Huntelaar was vijf minuten voor tijd verantwoordelijk voor de laatste treffer van Schalke. Borussia Mönchengladbach boekte een moeizame 0-1 zege op bezoek bij SV Drochtersen/Assel.