Gekkenhuis in play-off Champions League: Celtic ontsnapt, Roma dupeert zichzelf

23-08-2016 22:40
4

Celtic heeft dinsdagavond met de hakken over de sloot het hoofdtoernooi van de Champions League gehaald. Op bezoek in Israël bij Hapoel Be'er Sheva verspeelden de Schotten bijna de 5-2 zege in het heenduel. Hapoel won met 2-0 en kwam zo één doelpunt te kort. Ook FC Porto, AS Monaco, Legia Warschau en Ludogorets melden zich in de poulefase van het miljoenenbal.

Al vroeg kwam Celtic in de problemen door een doelpunt van voormalig Willem II-spits Ben Sahar. Vlak na rust tekenden de gastheren via Ovidiu Hoban. De Israëliërs hadden een helft om de begeerde derde treffer, maar die viel niet. Het krankzinnige duel kende overigens een Nederlands tintje, omdat Bas Nijhuis de wedstrijd floot.

Ook in Rome was het een gekkenhuis. Door een gelijkspel in Portugal (1-1) had AS Roma een goede uitgangspositie voor de return tegen FC Porto. Maar in eigen huis ging het helemaal mis. Na de vroege openingstreffer van Felipe Monteiro liep Roma helemaal rood aan. Voor rust kreeg Daniele De Rossi een rode kaart, en vroeg in de tweede helft werd Emerson weggestuurd. Vervolgens maakte Porto via doelpunten van Miguel Layun en oud-Twente-speler Jesus Corona korte metten met de Romeinen.

AS Monaco won thuis met 1-0 van Villarreal, en dat was na vorige week ruim voldoend. Legia Warschau speelde gelijk tegen het Ierse Dundalk. De Polen hadden al een veilige marge opgebouwd Datzelfde geldt voor Ludogorets, dat gelijkspeelde op bezoek bij Viktoria Plzen (2-2). Virgil Misidjan maakte de eerste Bulgaarse treffer.