Update: Heerenveen stuurt talent officieel terug naar 'vertrouwde omgeving'

Update: Heerenveen stuurt talent officieel terug naar 'vertrouwde omgeving'

24-08-2016 15:22
4

Luka Zahovic vertrekt op huurbasis bij sc Heerenveen, melden de Leeuwarder Courant en Omroep Friesland. De twintigjarige aanvaller gaat spelen voor NK Maribor in Slovenië.

Zahovic speelde eerder al bij Maribor. Vorig jaar kwam hij als grote belofte naar Heerenveen, maar de hoge verwachtingen wist de aanvaller niet waar te maken. Zijn aandeel gedurende het seizoen bleef beperkt met acht invalbeurten in de hoofdmacht. Zes daarvan waren in de Eredivisie.

Met de verhuur aan Maribor is Heerenveen nog niet definitief van Zahovic af. Het contract van de Sloveen loopt nog door tot medio 2018 en in de verbintenis is een optie opgenomen op nog een seizoen. Zahovic is jeugdinternational van Slovenië, maar is niet in Slovenië geboren. Hij werd geboren in het Portugese Guimaraes en doorliep tot 2007 de jeugdopleiding van Benfica. Daarna maakte hij de overstap naar Maribor.

Update 15.22: SC Heerenveen heeft woensdagmiddag het tijdelijke vertrek van Luka Zahovic bevestigd. De twintigjarige Sloveen speelt het komende seizoen op huurbasis bij NK Maribor. "Het is voor Luka belangrijk om weer veel te spelen. Dit kan hij volgens ons het beste doen in een vertrouwde omgeving", verklaart technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. "NK Maribor is voor hem bekend en we wensen hem daar dan ook veel succes."