Afgang Ajax heeft ook flinke gevolgen voor Feyenoord en AZ

Afgang Ajax heeft ook flinke gevolgen voor Feyenoord en AZ

25-08-2016 07:05
37

Dat Ajax zich niet heeft weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League is goed nieuws voor PSV, maar slecht nieuws voor Feyenoord en AZ. Zowel bij de Champions League als de Europa League is er naast prijzengeld ook geld te verdienen uit een marketingpool.

Doordat Ajax de groepsfase van het miljoenenbal niet heeft weten te bereiken, stromen alle Champions League-miljoenen naar Eindhoven. In Amsterdam moeten ze het doen met Europa League. Alle Nederlandse deelnemers (Feyenoord, AZ, Ajax) moeten het marketinggeld delen. Feyenoord heeft recht op 40 procent hiervan, Ajax en AZ krijgen beiden 30 procent, weet De Telegraaf. Feyenoord zou 60 procent krijgen als Ajax wél de groepsfase van de Champions League had bereikt.

Ajax ging woensdagavond hard af door uit bij RK Rostov met 4-1 de bietenbrug op te gaan. Daardoor moet de formatie van Peter Bosz het doen met Europa League. De uitschakeling betekent ook slecht nieuws voor AZ. De Alkmaarders zitten nu hoogstwaarschijnlijk in pot 2. Alleen als Olympiakos Piraeus, Shakhtar Donetstk of Anderlecht zich niet weet te plaatsen voor de poulefase, komt AZ in pot 1 terecht. Ajax zit wél in pot 1, Feyenoord waarschijnlijk in pot 3.